Filter

Motoroljefilter

Slitaget i en dieselmotor är direkt relaterat till hur ren motoroljan är. D.v.s. hur bra oljan blir filtrerad eller renad på annat sätt t.ex. centrifugerad. Det finns olika sätt att rena motorolja, fullflödesfiltrering, delfödesfiltrering (bypass) och centrifugering.

Vår huvudleverantör Fleetguard är världsledande på filtrering av motorolja i dieselmotorer.

Andra varumärken vi också samarbetar med är MANN, Hengst, StrataPore, Centruguard, ES System, ConeStaC, SpiraTec och Venturi.

 


Bränslefilter

Förr i tiden var dieselfilter för motorer alltid relaterad till cellulosamedia som filtermatrial. Idag är kraven mycket högre med elektroniska insprutningar upp till 2500 bars insprutningstryck. Detta ställer mycket högre krav på filtreringen av bränslet, samtidigt som inblandning av FAME ökar risken för bakterietillväxt i bränslet.

Filter med vattenseparering ses idag som en självklarhet på nya maskiner. I vårt sortiment finns idag bland de största tillverkarna av både kompletta bränslefilter samt förbättrade filterelement av hösta kvalitet.

Vi för bränslefilter av varumärkena Separ Filter och Fleetguard.


Luftfilter

En modern 16 liters dieselmotor med elektronisk bränsleinsprutning och intercooler behöver över 40 000 liter luft / minut. I en smusig miljö ställs mycket höga krav på luftfilter och dess kringutrustning. En dieselmotor slits ut av ca. 2-3 hg smuts i form av bergdamm.


Hydraulik / Transmissionsfilter

Vi erbjuder ett brett produktprogram från en rad olika leverantörer vilka har stor erfarenhet av att filtrera hydaulik- och transmissionsoljor.


Vevhusventilationsfilter

Fleetguard har tagit fram en serie vevhusventilationsfilter för eftermontage på dieselmotorer.

Det finns två alternativ: en för öppen lösning Enviroguard där vevhusluften går ut till atmosfären och ett slutet internt system EcoVent.